Телефон : (+359) 888 847 611

БРАХИОПЛАСТИКА

Какво представлява ?

Брахиопластиката или лифтинг на горната част на ръцете е точно за Вас, ако горната част на ръцете Ви е с излишна, отпусната кожа или мастни натрупвания. Ако Вие смятате да отслабвате ние Ви препоръчваме отлагане на брахиопластиката, докато не достигнете стабилно тегло.

Кой е подходящ кандидат за брахиопластика ?

Трябва да сте навършили 18 години
⇒ Трябва да сте здрава
⇒ Трябва се да разберат рисковете и ползите от интервенцията.
⇒ Трябва да сте мотивирана за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние
⇒ Трябва да имате реалистични очаквания за тази операция

Преди предприемането на подобна процедура доктор Заякова ще дискутира с Вас абсолютно всички въпроси, които Ви вълнуват.
Информирано съгласие: Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог.

Какво представлява операцията?

Процедурата представлява разрез по вътрешната горна част на мишниците. Дължината на разреза варира, обикновено започва от подмишницата към лакътя. Чрез използването на техниките липосукция и ексцизия, д-р Заякова премахва достатъчно тъкан за постигане на желаните резултати, затваря разреза с резорбируеми конци и фиксира новата форма.

След операцията:

Първите 24-72 часа ще имате чувство на дискомфорт, напрежение в ръцете, което се дължи на отока. У дома антибиотика и обезболяващите ще приемате през устата. Вие ще трябва да посетите отново клиниката на втория ден от операцията, когато ще бъдете прегледана и ще Ви бъдат поставени превръзки, с които ще можете да се къпите. Всякакви постоперативни болки, оток, напрежение постепенно ще отзвучат.
Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 7-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването, вдигането на тежко трябва да се отложи за месец. Белезите избледняват постепенно за период от 3 до 12месеца в зависимост от индивидуалните особености на организма Ви, но въпреки че са в най-незабележимото място те остават постоянни. Пациентът трябва да има това предвид, преди да се подложи на брахиопластика. Повечето хора трябва да приемат, че белезите са компромис за по-тънки и привлекателни ръце.
Брахиопластиката не може драстично да променя ръката, а трябва да бъде извършена в съответствие със симетрията на останалата част от тялото.

Съществуват ли рискове?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург. Възможните усложнения включват: инфекция, хематом, сером, забавено заздравяване, персистираща болка, незадоволителен естетически резултат, нарушена чувствителност.