Телефон : (+359) 888 847 611

ГИНЕКОМАСТИЯ

Какво представлява ?

Наличието на бюст при мъжете наричаме гинекомастия. Причините може да са различни: хормонални проблеми, наднормено тегло, прием на анаболи и др.

Жлезите са с по-голям обем от нормалния, което предизвиква психически и физически дискомфорт. За отстраняването на излишната тъкан се използват главно два метода: липосукция (линк към процедурата) и отстраняване на тъкани по оперативен начин. Новити размер и форма подобряват самочувствието.

Преди предприемането на подобна процедура д-р Заякова ще дискутира с Вас абсолютно всички въпроси, които Ви вълнуват. Изборът на метод за корекциятя на гинекомастията също се извършва съвместно със специалиста.

Информирано съгласие:
Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог.

Какво представлява операцията ?

Операцията се извършва под обща упойка. Продължителността й е от 1 ½ до 2 ½ часа. Техниката, която избира хирургът е в зависимост от:

  •  размера и формата на гърдите
  •  степента на големина на гърдите
  •  качества на кожата

Има случаи, при които се налага комбиниране на липосукция с отстраняване на жлезата. При пациенти чиито гърди са със значителни размери, освен отстраняването на жлезатасе налага отстраняване и на кожа. В зависимост от излишъка на тъкани е и разрезът, който се прави:

  •  около ареолата и вертикално към гънката, и в самата гънка под гърдата;
  •  около ареолата и вертикално към гънката под гърдата;
  •  само около ареолата.

Д-р Заякова ще затвори разрезите Ви с конци, които се резорбират (организмът ги разтваря) и няма да е нужно да се свалят. Вие се събуждате с ластичното бельо необходимо в следоперативния период. Всички необходими медикаменти-антибиотик и обезболяващи докато сте при нас получаване венозно. Болките не са силни.

Какво да очакваме след операцията ?

Всеки пациент се възстановява за различен период от време. Първите 24-72 часа ще се чувствате дискомфортно, ще имате чувство за напрежение в гърдите, което се дължи на отока. У дома антибиотика и обезболяващите ще приемате през устата. Вие ще трябва да посетите отново клиниката на втория ден от операцията, когато ще бъдете прегледан и ще Ви бъдат поставени превръзки, с които ще можете да се къпите. Всякакви постоперативни болки, оток, напрежение постепенно ще отзвучат. Еластичното бельо ще носите 30 дни. Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 10-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването, вдигането на тежко трябва да се отложи за месец. Белезите избледняват постепенно за период от 3 до 12месеца в зависимост от индивидуалните особености на организма Ви.

Съществуват ли рискове ?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург.

Възможните усложнения включват:
инфекция, хематом, сером, промяна чувствителността на зърната, забавено заздравяване, персистираща болка, незадоволителен естетически резултат, разширяване на белезите и др.

Ревизионна хирургия:
Извършва се след възникнало усложнение или незадоволителен естетически резултат. Разрезите се правят по старите белези.Възстановяването е по-бързо и леко.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.