Телефон : (+359) 888 847 611

КОРЕКЦИЯ НА УШИ

Какво представлява ?

Отопластиката (Пластика на уши) е хирургическа процедура, която прибира щръкналите уши към главата. Често тя се извършва при млади хора и помага за преодаляване на комплакси свързани с “клепнали уши”. Три са основните анатомични характеристики водещи до тази аномалия: голяма ушна мида, гладка ушна мида, голям ъгъл между ушната мида и черепа. В повечето случаи дефектът е комбиниран.

Какво може да се постигне с тази операция?

  • прибиране на двете уши към главата
  • намаляване на ушната мида
  • оформяне на ушната мида

Кой е подходящ кандидат за пластика на ушите?

  • Най–добре е корекцията да бъде извършена след 6 годишна възраст когато хрущялът е завършил развитието си
  • Трябва да сте здрави
  • Да имате реалистични представи за операцията
  • Да сте мотивирани за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние

Срещата с д-р Заякова е първата стъпка към новата по-добра форма на Вашите уши. Тя ще оцени цялостната структура на ушната мида. Вие ще можете да зададете въпросите, които Ви вълнуват. Промяната на външния Ви вид ще повлияе самочувствието и увереността Ви.

Информирано съгласие: Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог. Когато пациентът е под 18години се изисква писменото съгласие на двамата родители.

Какво представлява операцията ?

Операцията може да бъде извършена под местна или обща упойка. Обикновено под обща упойка се извършва при деца. Интервенцията трае не по-малко от 2 часа. Оперативният белег е разположен в гънката зад ухото и не се вижда. Използват се различни техники за прибиране на ушната мида към главата. Разрезът доктор Заякова затваря с конци, които организмът разтваря. Независимо от метода, който е приложен, превръзката след операцията е доста обемна. Ако сте били с местна упойка не е необходим престой в здравно заведение. Общата анестезия изисква два часа наблюдение в здравното заведение.

Какво да очакваме след операцията ?

Превръзката се сваля на 24 или 48час и се заменя с еластична лента. Препоръчително е носенето на тази лента 30 дни. Ушите обикновено са оточни, насинени. За около 10-15 дни те добиват нормален вид.
Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 10-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването трябва да се отложи за месец.

Колко дълготраен е ефекта от отопластиката?

Ефектът от тази операция е траен. Той дава възможност за повишаване на самочувствието и нов изглед на лицето Ви.

Съществуват ли рискове ?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести когато операцията се прави от квалифициран хирург.
Обикновено след такава намеса при пациентите се наблюдава изтръпване в областта на ушната мида и линията на разреза. Това се дължи на отделянето на кожата от хрущяла по време на операцията. Възстановяването на чувствителността е за няколко месеца.
Ревизионна хирургия: Извършва се след възникнало усложнение или незадоволителен естетически резултат. Разрезите се правят по старите белези.Възстановяването е по-бързо и леко.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.