Телефон : (+359) 888 847 611

ЛИПОСУКЦИЯ

Какво представлява ?

Липосукцията е операция, която непрекъснато увеличава популярността си.
Тя оформя тялото чрез премахване на нежеланите мазнини, които не се поддават на диета и физически упражнения в областта на корема, талията, бедрата, седалището, коленете, горната част на ръцете, брадичката, бузите и шията. Липосукцията дава възможност за нова форма на тялото, чрез премахване на мастните клетки и гарантира, че тези зони няма да натрупват мастни отлагания в бъдеще. Ние можем да предложим на нашите пациенти, богат опит в липосукцията.

Вие трябва да знаето, че това не е метод за намаляване на телесното тегло.

Кой е подходящ кандидат за липосукция ?

  • Мъже и жени на възраст над 18 години,
  • Ако Вие сте с нормално телесно тегло и локализирани мастни натрупвания най-често в областта на корема, ханша, бедрата, коленете и под брадичката
  • Трябва да сте здрави
  • Да сте мотивирана за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние
  • Да имате реалистични очаквания за тази операция

Д-р Заякова знае, че всички пациенти са различни, както във формата на тялото си, така и в това, което искате да постигнете с липосукция. Затова преди предприемането на подобна процедура тя ще дискутира с Вас абсолютно всички въпроси, които Ви вълнуват и ще направи оценка на тялото Ви, качествата на кожата Ви и мастните натрупвания.По този начин Вие ще получите пълна информация за липосукцията и лечение съобразено с Вашата индивидуалност.

Информирано съгласие: Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог.

Какво представлява операцията ?

Операцията може да бъде извършена под обща упойка. Продължителността й зависи от броя на зоните, които ще бъдат обработвани. През няколко малки разреза в близост до проблемните зони на тялото първо се вкарва физиологичен серум, лидокаин и адреналин, за да се разбият предварително мастните клетки. При ултразвуковата липосукция тази роля изпълнява ултразвука. След това през същия разрез се вкарва канюла, която е свързана с вакуумна помпа. Чрез тях става извличането на мастната тъкан. На един етап е препоръчително да бъдат отстранени не повече от 2,5 до 3литра мастна тъкан. Вие ще се събудите без особени болки облечени в еластично бельо. Престой в здравното заведение е необходим ако обемът на липосукцията е бил голям. Ако Вие желате мастната тъкан може да бъде обработена и инжектирана в друга част на тялото Ви.

Какво да очакваме след операцията ?

Всяка пациентка се възстановява за различен период от време. Първите 24-72 часа пациентът ще се чувства дискомфортно, ще има болки като при мускулна треска. Много важен момент за бързото възстановяване и добрия краен резултат е да се носи специално за целта стегнато ластично облекло.
Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 2-3 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването трябва да се отложи за месец.

Резултати от липосукцията

Резултатите са видими след операцията, но трябва да знаете, че отоците отзвучават с времето и Вашите тъкани ще се прибират допълнително. Момента, в който нищо не Ви напомня като усещане, че сте правили липосукция това е и окончателния Ви резултат. Белезите са незабелижими.Съществуват ли рискове? Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург. Описани са инфекция, сером, излишък от кожа, изгаряния (при ултразвуковата липосукция), неравности.
Обикновено след такава намеса при пациентите се наблюдават болки, приличащи на силна мускулна треска, оток и насинявания в оперативната зона. Тези оплаквания отзвучават за 4 -5 дни

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.