Телефон : (+359) 888 847 611

ЛИПОФИЛИНГ

Какво представлява ?

Липофилингът (попълване със собствена мастна тъкан) е процедура свързана с вземане на мастна тъкат от определена зона на тялото Ви и поставяне в друга. Свързана е със специален инструментариум за обработка на мазнината.

Естетическите индикации за извършването на липофилинг включват :

  •  оформяне на скули,
  •  попълване на на лицето
  •  дълбоки гънки от носа към ъгъла на устата
  •  увеличаване на устните
  •  за корекция на наравности след липосукция

Какво представлява ?

Продължителността на операцията е в зависимост от големината на обработваното поле. Анестезията може да бъде локална или обща. Необходимата мазнина се взема по метода на липосукцията  от корема или вътрешната част на бедрата след което се центрофугира, филтрира или измива и се инжектира. Материалът се поставя със специални спринцовки. Поставената мазнина е заобиколена от здрави тъкани, които осигуряват прирастването и. Престой в здравното заведение не е необходим.

След операцията: Възможно е да имате слаби болки, чувство на изтръпналост в работените зони, което се дължи на отока. Той е особено подчертан при липофилинг на устните. Затова е добре да се използват студени компреси. Отокът ще нараства прогресивно до 48 час, след което ще започне постепенно да спада. Около 10 ден ще се чувствате комфортно. Ако все пак имате някакви синини можете да използвате макиаж. Възстановителният период е около седмица.

Вие трябва да дойдете на преглед на 3-5 ден от операцията. Тази процедура изисква винаги да се постави мазнина повече от необходимото, защото 30% до 40% от нея се резорбира и за да се постигне желания ефект се налагат няколко процедури.

Рискове: Асиметрия-от неравномерна резорбция на мазнината, неравности, инфекция, свръхкорекция.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.