Телефон : (+359) 888 847 611

ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕ

Какво представлява ?

С течение на времето от излагането на слънце, стреса и стареенето, по кожата на лицето се оформят дълбоки бръчки, най-често около устата, брадичката, носа и очите. Кожата и подкожните структури губят еластичност и увисват.
Целта на фейслифта е повдигане на увисналите тъкани в областта на бузите, долна челюст, под брадата и горна част на шията, при което вида на пациента става свеж и по-младежки. След операцията пациентът придобива по-млад вид с около 10-15 години. Въпреки това, лифтингът не спира процеса на стареене, а премахва видимите му признаци. Освен това лифтингът на лицето не подмладява кожата около очите, челото и устата. Пациенти, които искат да подобрят тези области биха могли да комбинират фейселифта с лифтинг на чело, блефаропластика, поставяне на филъри, ботокс.

Какво може да се постигне с лифтинг на лицето (фейслифт, ритидектомия) ?

Фейслифтът подмладява средната и долна част на лицето. Той е най-ефективен за пациенти, които желаят да коригират:

  • Увиснала средна област на лицето
  • Дълбоки гънки под очите
  • Дълбоки гънки между носа и устата (назолабиални гънки)
  • Увиснали тъкани в областта на долната челюст и брадичка
  • Натрупана мастна тъкан в областта на долната челюст и брадичка

Кой е подходящ кандидат за пластика на ушите?

  • Жени и мъже, които желаят да коригират един или повече от гореописаните знаци на възрастта
  • Трябва да сте здрави
  • Да имате реалистични представи за операцията
  • Да сте мотивирани за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние

Обикновено възрастовата граница е над 40 години, но в някои случаи промени като увисване на кожата на лицето могат да настъпят и при по-млади хора, което да им придава вид неотговарящ на годините. В тези случаи процедурата се извършва и под 40 годишна възраст.

Срещата с д-р Заякова е първата стъпка към новата по-добра форма на лицето. Тя ще оцени цялостната структура на лицето, кожата, бръчките, гънките и линията на косата Ви. Вие ще можете да зададете въпросите, които Ви вълнуват. Промяната на външния Ви вид ще повлияе самочувствието и увереността Ви.

Информирано съгласие: Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог.

Какво представлява операцията ?

Операцията може да бъде извършена под местна или обща упойка. Обикновено под обща упойка се извършва при деца. Интервенцията трае не по-малко от 2 часа. Оперативният белег е разположен в гънката зад ухото и не се вижда. Използват се различни техники за прибиране на ушната мида към главата. Разрезът доктор Заякова затваря с конци, които организмът разтваря. Независимо от метода, който е приложен, превръзката след операцията е доста обемна. Ако сте били с местна упойка не е необходим престой в здравно заведение. Общата анестезия изисква два часа наблюдение в здравното заведение.

Какво да очакваме след операцията ?

Още на следващия ден дреновете се отстраняват. След 48 часа главата може да се измие без каквито и да било притеснения. Превръзката се сваля и Ви се поставя еластична лента, която е добре да носите поне 2-3 седмици. Възможно е да има оток и синини, чувство на напрежение, опъване, които отзвучават за около 10-15 дни. Обикновено след такава намеса при пациентите се наблюдава изтръпване в линията на разреза. Възстановяването на чувствителността е за няколко месеца.Конците се свалят на 5-10 ден. Камуфлажна козметика може да се използува.
Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 10-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването трябва да се отложи за месец.

Колко дълготраен е ефекта от отопластиката?

Резултатите от тази операция не са вечни. Вие можете да пожелаете и други процедури след 5или 10години. Но отдруга страна резултатите са перманентни: години по-късно вашето лице ще продължава да изглежда по-добре отколкото ако Вие нямахте фейслифт.Съществуват ли рискове?
Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург. Възможните усложнения са: кървене, инфекция, продължителен оток, загуба на сензация и др. Тези рискове са по- вероятни за пушачи. Др. Заякова ще дискутира с Вас рисковете преди операцията.

Ревизионна хирургия: Извършва се след възникнало усложнение или незадоволителен естетически резултат. Разрезите се правят по старите белези.Възстановяването е по-бързо и леко.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.