Телефон : (+359) 888 847 611

ЛИФТИНГ НА ЧЕЛО

Лифтинг на чело (форехедлифт, фронтлифт – повдигане на челото)

Често се използва за подобряване на: увиснали вежди, сбръчкана и увиснала кожа във външната част на очите и бръчки на челото. Възвръща се младежкият свеж поглед, омекотява се намръщеният и изморен вид. Повдигането на веждите често се използва за по-добър контур на лицето. Линията на косата обикновено скрива слабите белези от операцията.

Какво може да се постигне с лифтинг на челото?

Лифтингът на челото подмладява горната част на лицето. Той е най-ефективен за пациенти, които желаят да коригират:

  • Дълбоки бръчки на челото
  • Увиснали вежди
  • Сбръчкана и увиснала кожа във външната част на окото
  • Ниско разположени вежди по рождение

Кой е подходящ кандидат за лифтинг на челото?

  • Жени и мъже, които желаят да коригират един или повече от гореописаните знаци на възрастта
  • Трябва да сте здрави
  • Да имате реалистични представи за операцията
  • Да сте мотивирани за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние

Мъже и жени на всякаква възраст. По–възрастните могат да желаят подмладяване, а при млади пациенти с ниско разположени вежди по рождение лифтинг на челото може да ги издигне.

Срещата с д-р Заякова е първата стъпка към новата по-добра форма на лицето. Тя ще оцени цялостната структура на лицето, кожата, бръчките, гънките и линията на косата Ви. Вие ще можете да зададете въпросите, които Ви вълнуват. Промяната на външния Ви вид ще повлияе самочувствието и увереността Ви.

Информирано съгласие: Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог.

Какво представлява операцията?

Операцията може да бъде направена под местна или обща анестезия. Продължителността и е не по-малко от два часа. Разрезът се прави в окосмената част на главата. Кожата се повдига и излишната част се отстранява. Окончателния белег не се вижда. Той остава в зоната на косата.
Прави се компресивна превръзка. Необходим е 24 часов престой в здравно заведение, ако сте били с обща упойка. Ендоскопската техника е възможна в случаите когато няма излишна кожа.

Какво да очакваме след операцията ?

Още на следващия ден превръзката се сменя. След 48 часа главата може да се измие без каквито и да било притеснения. Превръзката се сваля и Ви се поставя еластична лента, която е добре да носите поне 2-3 седмици. Възможно е да има оток и синини, чувство на напрежение, опъване, които отзвучават за около 10-15 дни. Обикновено след такава намеса при пациентите се наблюдава изтръпване в линията на разреза. Възстановяването на чувствителността е за няколко месеца.Конците се свалят на 5-10 ден. Камуфлажна козметика може да се използува.
Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 10-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването трябва да се отложи за месец.

Колко дълготраен е ефекта от лифтинга на челото?

Резултатите от тази операция не са вечни. Вие можете да пожелаете и други процедури след 5или 10 години. Но отдруга страна резултатите са перманентни: години по-късно вашето лице ще продължава да изглежда по-добре отколкото ако Вие нямахте фронтлифт.

Съществуват ли рискове?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург.
Обикновено след такава намеса при пациентите се наблюдава изтръпване в линията на разреза. Това се дължи на отделянето на скалпа по време на операцията. Възстановяването на чувствителността е за няколко месеца.

Ревизионна хирургия: Извършва се след възникнало усложнение или незадоволителен естетически резултат. Разрезите се правят по старите белези.Възстановяването е по-бързо и леко.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.