Телефон : (+359) 888 847 611

ПЛАСТИКА НА КОРЕМ

Какво представлява ?

Пластиката на корема (Абдоминопластика) представлява поцедура, която има за цел да отстрани увиснала кожа и мастна тъкан в областта на корема, и успоредно с това да укрепи правите коремни мускули, което придава плосък вид на коремната стена. Тази процедура може да бъде извършена с или без преместване на пъпа. Обикновенно до състояние на излишна кожа и мазнине в долната част на корема водят резките промени в теглото, значително отслабване, бременноста.

Кой е подходящ кандидат за абдоминопластика ?

  •  Жени и мъже в добро здраве
  •  Натрупана мазнина или излишна кожа в долната част на корема
  •  Жени и мъже на възраст, чиято кожа на корема е отпусната
  •  Жени с отпуснати мускули и кожа на корема след бременност
  •  Ние съветваме жените, които планират бременност, както и тези пациенти, които смятат да отслабват да отложат абдоминопластиката за по-късен етап.

 Също така е много важно :

  •  Да сте навършили 18години
  •  Да имате стабилно тегло
  •  Да сте здрави
  •  Да сте мотивирана за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние
  •  Да имате реалистични очаквания за тази операция

Преди предприемането на подобна процедура д-р Заякова ще дискутира с Вас абсолютно всички въпроси, които Ви вълнуват. Изборът на метод за отстраняване на излишната кожа и мазнина в долна коремна област също се извършва съвместно със специалиста.

Информирано съгласие: Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог.

Какво представлява операцията?

Операцията се извършва под обща упойка. Продължителността й е от 3 до 4 часа. Разрезът се прави под пъпа в зоната, скрита от бельото. Повдигат се кожа и мастна тъкан, и се освобождава пъпа (в случаите, когато се налага преместване). Прави се укрепване на правите коремни мускули. Намира се новото място на пъпа. Отстраняват се излишната кожа и мазнина. Позиционира се пъпа. Поставят са дренове за 24 до 48часа. Д-р Заякова ще затвори разрезите Ви с конци, които се резорбират( организмът ги разтваря) и няма да е нужно да се свалят. Когато не се мести пъпа, говорим за миниабдоминопластика. Тогава разрезът се прави по-ниско. Вие се събуждате с ластичното бельо необходимо в следоперативния период. Всички необходими медикаменти-антибиотик и обезболяващи докато сте при нас получаване венозно. Болките не са силни. Необходим е 48 до 72 часов престой в здравното заведение. Абдоминопластиката може да бъде съчетана с липосукция.

Какво да очакваме след операцията ?

Всеки пациент се възстановява за различен период от време. Първите 24-72 часа Вие ще се чувствате дискомфортно, ще имате чувство за напрежение в корема, което се дължи на отока. У дома антибиотика и обезболяващите ще приемате през устата. Вие ще трябва да посетите отново клиниката на втория ден от изписването Ви, когато ще бъдете прегледани и ще Ви бъдат поставени превръзки, с които ще можете да се къпите. Всякакви постоперативни болки, оток, напрежение постепенно ще отзвучат. Еластичното бельо ще носите 30 дни. Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 15-20 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването, вдигането на тежко трябва да се отложи за месец. Белезите избледняват постепенно за период от 3 до 12месеца в зависимост от индивидуалните особености на организма Ви.

Съществуват ли рискове ?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург. Възможните усложнения включват: инфекция, хематом, сером, промяна чувствителността, забавено заздравяване, персистираща болка, незадоволителен естетически резултат, разширяване на белезите и др.

Ревизионна хирургия: Извършва се след възникнало усложнение или незадоволителен естетически резултат. Разрезите се правят по старите белези.Възстановяването е по-бързо и леко.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.