Телефон : (+359) 888 847 611

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИ

Какво представлява ?

Аугментационната маммапластика (увеличаване на бюста)  е една от най-често извършваната естетична операция. Тази операция може да осигури на жените с малък или неатрактивен бюст по-добър обем, пропорции и вид чрез поставяне на силиконови импланти. Много и различни са причините поради които жените посещават нашата клиника включващи по-добър размер и повдигане на гърдите след отслабване, раждане и кърмене, вродени заболявания и асиметрии. И тъй като всеки случай е различен и всяка жена има уникални изисквания за тялото си предоперативната консултация трябва да е много подробна.
Доктор Заякова отделя много време за тези консултации за да може да разбере желанието на пациентката, да установи индивидуалните анатомични особености и заедно с пациентката да подберат най-подходящия по форма, размер и обем имплант, а също така да решат къде ще бъде разрезът и позицията на импланта. В случаите на голямо увисване на бюста доктор Заякова препоръчва съчетаване на операцията с лифтинг на гърдите. Освен задължителните изследвания на кръвта за тази операция е задължително да направите ехография на гърдите ако сте на възраст от 18 до 35 години и мамография ако сте над 35 години.

Няколко думи за видовете импланти:
В нашата страна присъстват имплантите на фирмите:  MENTOR, EUROSILICONE – Matrix; ARION, NAGOR, SILIMED, MOTIVA. Изборът е богат, но доктор Заякова предпочита да работи с имплантите на MOTIVA и  MENTOR . Ако Вие обаче предпочитате импланти от останалите фирми, тя ще се съобрази с Вас.

Голямото разнообразие на протезите се определя с оглед на следните характеристики:
обвивка – гладки и текстурирани;

  • съдържание – течен силикон, кохезивен гел, физиологичен серум;
  • форма- кръгли и анатомични;
  • височина – ниски, средно високи, високи и много високи.

Имплантите, с които се работи при нас са най-висок клас: обвивката е грапава (текстурирана) и са изпълнени с кохезивен гел независимо от формата. Този гел има предимството, че ако се наруши целостта на обвивката той не излиза, а остава на мястото си.

Какво представлява операцията ?

Операцията се извършва под обща упойка. Продължителността й е не по-малко от два часа. Разрезът се прави:

  • под гърдата,
  • около ареолата
  • аксиларно
  • Поставянето на имплант през пъпа, метод TUBA е възможно само за протези изпълнени с физиологичен разтвор.

Имплантът може да бъде поставен: зад жлезата, зад фасцията на мускула, под мускула или в двоен план.
Разликата между подмускулното поставяне на импланта и двойния план е в техниката на освобождаване на мускула. Съществуват три подвида на двойния план, като втори и трети вариант ни дават възможност при определени случаи на увиснал бюст да избегнем допълнителни разрези. Разрезите Ви ще бъдат затворени с конци, които се резорбират( организмът ги разтваря) и няма да е нужно да се свалят. Вие се събуждате с ластичното бельо и лента необходими в следоперативния период. Всички необходими медикаменти-антибиотик и обезболяващи докато сте при нас получаване венозно. Болките са малко по-силни при подмускулното поставяне на имплантите.

Какво да очакваме след операцията ?

Първите 24-72 часа ще имате чувство на дискомфорт, напрежение в бюста, което се дължи на отока. При напускане на клиниката Вие получавате паспорт на имплантите, което е и Вашата гаранция за тях. У дома антибиотика и обезболяващите ще приемате през устата. Вие ще трябва да посетите отново клиниката на втория ден от операцията, когато ще бъдете прегледана и ще Ви бъдат поставени превръзки, с които ще можете да се къпите. Всякакви постоперативни болки, оток, напрежение постепенно ще отзвучат. Еластичното бельо ще носите 30 дни. Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 7-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването, вдигането на тежко трябва да се отложи за месец. Белезите избледняват постепенно за период от 3 до 12месеца в зависимост от индивидуалните особености на организма Ви.

Съществуват ли рискове ?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург. Възможните усложнения включват: инфекция, хематом, сером, капсулна контрактура, промяна чувствителността на зърната, синмастия, забавено заздравяване, персистираща болка, незадоволителен естетически резултат, руптура на импланта (основно при импланти с физиологичен серум).

Ревизионна хирургия: Извършва се след поставени импланти и възникнало усложнение или незадоволителен естетически резултат. Развитието на инфекция може да наложи временно отстраняване на импланта и след период от един или три месеца той да бъде поставен отново. Серомите и хематомите се дренират, възможно е това да стане под обща анестезия.
Естетичната корекция може да се наложи с цел:

  • промяна на размера на импланта
  • подобряване на симетрията на гърдите
  • смяна на спукан имплант

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.