Телефон : (+359) 888 847 611

PRP Терапия / Плазмолифтинг

Терапията с богата на тромбоцити плазма е форма на регенеративна медицина, която използва и усилва естествените растежни фактори, намиращи се в нашите кръвни клетки, за да помогне за лечението на увредените тъкани.

Плазмата е течната част от цяла кръв. Състои се предимно от вода и протеини и осигурява среда за червените кръвни клетки, белите кръвни клетки и тромбоцитите да циркулират в тялото. Богатата на тромбоцити плазма (PRP) се произвежда от собствената кръв на пациента.

PRP инжекциите се приготвят, като се взема от една до няколко (в зависимост от площта на третираните зони) епруветки от вашата собствена кръв, която се центрофугира, за да се раздели кръвта на различните й компоненти: червени и бели кръвни клетки, плазма, тромбоцити и т.н. Тромбоцитите се събират и концентрират от 2 до 8 пъти нормалния си брой и се смесват в течната съставка на кръвната плазма. Инжектират се директно в третираната зона интрадермално с фина игла.

Активирането на концентрираните тромбоцити в плазмата, освобождава растежни фактори, които стимулират и увеличават броя на репаративните клетки, които тялото ви произвежда. Това значително подобрява естествения процес на оздравяване и подмладяване на кожата. Процедурата е приложима и за лечение на косопад.

След манипулацията е възможно зачервяване на кожата, което отшумява до 24 часа. Препоръчително е да се избягва приемът на алкохол преди процедурата. Продължителността и е около 45 минути и не може да бъде извършвана на бременни и кърмещи жени и пациенти с автоимунни заболявания.

 

Моля свържете се с нас ако желаете да зададете въпрос или запишете час за консултация.