Телефон : (+359) 888 847 611

ЛИФТИНГ НА ШИЯ

Какво представлява ?

С течение на времето от излагането на слънце, стреса и стареенето, кожата и подкожните структури губят еластичност и увисват. Целта на неклифта е повдигане на увисналите тъкани в областта на шията, под брадата, при което вида на пациента става свеж и по-младежки. За кратко време Вие си осигурявате лесен и прост начин да изглеждате по-млади и по-красиви. Хирургията на шията се извършва и за постигане на по-приятен профил. Тези резултати са още по-добри когато са комбинирани с други подмладяващи процедури: фейслифт, липосукция, филъри, ботокс. Въпреки това, лифтингът не спира процеса на стареене, а премахва видимите му признаци.

Какво може да се постигне с лифтинг на шията (неклифт) ?

Неклифтът ще помогне да промените вида си. Той е най-ефективен за пациенти, които желаят да коригират:

  • Увиснала кожа в областта на шията
  • Двойна брадичка от натрупана мастна тъкан
  • Комбинация от увиснала кожа и двойна брадичка от натрупана мастна тъкан
  • Недобър профил

Кой е подходящ кандидат за лифтинг на шията ?

Най-добрите кандидати за лифтинг на шия са:

  • Жени и мъже, които желаят да коригират един или повече от гореописаните проблеми
  • Трябва да сте здрави
  • Да сте с добър тонус и еластичност на кожата
  • Да имате реалистични представи за операцията
  • Да сте мотивирани за операцията, а не да пристъпвате към нея под чуждо влияние

Обикновено възрастовата граница е над 40 години, но в някои случаи промени могат да настъпят и при по-млади хора, което да им придава вид неотговарящ на годините. В тези случаи процедурата се извършва и под 40 годишна възраст.

Срещата с д-р Заякова е първата стъпка към новата по-добра форма на шията Ви. По време на Вашата първоначална консултация ще бъдат обсъдени Вашите очаквания за операцията и ще получите обяснение за вероятния изход от лечението. Доктор Заякова ще Ви помогне да решите коя процедура или комбинация от процедури, най-добре ще отговаря на Вашите изисквания. Тя ще оцени цялостната структура на лицето, кожата, бръчките, гънките на шията Ви. Вие ще можете да зададете въпросите, които Ви вълнуват. Промяната на външния Ви вид ще повлияе самочувствието и увереността Ви.

Информирано съгласие: Това е документ, в който подробно е описана процедурата, възможните рискове и усложнения от нея и анестезията, финансовите взаимоотношения. Вие трябва внимателно да прочетете написаното. Ако имате въпроси можете спокойно за ги зададете на Вашия пластичен хирург или анестезиолог.

Какво представлява операцията ?

Операцията може да бъде извършена под местна или обща упойка. Продължителността й е 1 или 2 часа в зависимост от техниката. Разрезът се прави под и зад ухото, или и пред него когато процедурата е комбинирана с фейслифт. Кожата на шията се отпрепарира и подлежащите тъкани (SMAS, мускули) се повдигат и фиксират в по-висока позиция, след което излишната кожа се отстранява. Окончателният белег е почти незабележим, а този в окосмената част не се вижда. В някои случаи се прави допълнителен разрез под брадичката за по-добро оформяне на шията. Не винаги се поставят дренове. Прави се компресивна превръзка. Необходим е 24 часов престой в здравно заведение, ако сте били с обща анестезия.
Процедурата може да бъде извършена самостоятелно или в комбинация с други процедури като лифтинг на лицето, липосукция или имплант в брадичката с цел по-нататъшно подобряване на външния вид на лицето. Липосукцията се прави през малки разрези скрити зад ухото и добпринася за нов по-приятен вид на шията и линията на челюстта.

Какво да очакваме след операцията ?

Още на следващия ден дреновете се отстраняват. След 48 часа главата може да се измие без каквито и да било притеснения. Превръзката се сваля и Ви се поставя еластична лента, която е добре да носите поне 2-3 седмици. Възможно е да има оток и синини, чувство на напрежение, опъване, които отзвучават за около 10-15 дни. Обикновено след такава намеса при пациентите се наблюдава изтръпване в линията на разреза. Възстановяването на чувствителността е за няколко месеца.Конците се свалят на 5-10 ден. Камуфлажна козметика може да се използува.
Пациент, подложил се на подобна операция може да се върне на работа след 10-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването трябва да се отложи за месец.

Колко дълготраен е ефекта от отопластиката?

Резултатите от тази операция не са вечни. Вие можете да пожелаете и други процедури след 5или 10години. Но отдруга страна резултатите са перманентни: години по-късно вашата шия ще продължава да изглежда по-добре отколкото ако Вие нямахте неклифт.

Съществуват ли рискове ?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург. Възможните усложнения са: кървене, инфекция, продължителен оток, загуба на сензация и др. Тези рискове са по- вероятни за пушачи. Доктор Заякова ще дискутира с Вас рисковете преди операцията.
Ревизионна хирургия: Извършва се след възникнало усложнение или незадоволителен естетически резултат. Разрезите се правят по старите белези.Възстановяването е по-бързо и леко.

Моля свържете се с нас и задайте въпросите, които Ви вълнуват.